Banan & Yoghurtglasspinnar

Banan- och yoghurtglasspinnar

bananyoghurtglass
 

På Bilden ser du hur du kan använda våra Drinkunderlägg på ett smart sätt.

Tipset kommer från bloggen:

logo

6 glasspinnar

  • 2 bananer, mogna
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 dl söt kondenserad mjölk
  • 2,5 dl grekisk yoghurt, 10%
  • 1 msk hackad choklad, 45–64%
  • ca 75 g choklad, 45–64%
  • 2 msk pistaschnötter, hackade

Skala och dela bananerna på längden och på mitten. Lägg bitarna i en varm stekpanna och strö över sockret och låt det smälta tills det fått en ljusbrun karamell-färg. Vänd bananbitarna och lägg dem i en djup tallrik.

Mosa bananerna och blanda med kondenserad mjölk, yoghurt och 1 msk hackad choklad. Häll upp i glass-formar och sätt i pinnar. Ställ in formarna i frysen över natten.

Skölj formarna hastigt i ljummet vatten och lossa glassarna. Lägg dem på en bricka och ställ tillbaka in i frysen.

Hacka och smält ca 75 g choklad. Doppa topparna på glassarna i choklad och strö över pistaschnötter. Ringla på lite extra choklad som dekoration.

Recept: Elisabeth Johansson

« Tillbaka till alla recepten

 
 
ulrika

Jag heter Ulrica och det är jag som driver bloggen
“Från sött till salt”.

Bor med man och en liten dotter i Göteborg. Älskar köksprylar, att äta sötsaker och har ett på tok för litet kök. Brottas med behovet att laga pastellfärgade bakverk utan allt för många otäcka tillsatser. Rodnar glatt när en vän kallar mig för Guldhedens Nigella, det tar jag som en stor komplimang.

Besök gärna min blogg ››

Vill du samarbeta med oss?

Skicka ett mail till oss och berätta för oss vad du gör och vad du vill dela med dig av.